top of page

2015

Vycházky mimo plán

LEDEN         

10. 1. První šlápota

17. 1. Výroční členská schůze 

 

ÚNOR                       

Lyžařská turistika

Přejezd Šumavy na běžkách

 

BŘEZEN      

Vycházky – pěšky nebo na běžkách

                        

DUBEN        

11. 4. Aprílová Ztracenka – vycházka s posezením

18. 4. Jarní setkání turistů Plzeňského kraje – Sušice

                                              

KVĚTEN      

1. 5. Hvězdicový výstup na Sedlo – 27. ročník turist. pochodu

 8. – 10. 5. /odj. 7. 5. / Česká Kanada – tříapůldenní zájezd s ubytováním /pěší/

23. 5. Klatovský karafiát – trasy 10, 25, 40 km

24. 5. Výstup na Svatobor (Sušické slavnosti)

                      

ČERVEN      

6. 6.  Falkenstein (D) – jednodenní výlet autobusem

20.6.  Jednodenní výlet vlakem /Písek/

                       

ČERVENEC 

4. 7. Blatná /zámek, park/, rozhledna Chanovice – jednodenní výlet busem

25. 7. – 1. 8. Vysoké Tatry /Slovensko/ – 8 denní pobytový zájezd

                       

SRPEN         

20. – 23. 8. /odj. 19. 8. / Český les – čtyřapůldenní zájezd s ubytováním

                                                                                   

ZÁŘÍ             

19. 9. Rozhledna Havran – jednodenní výlet autobusem

22. 9. Členská schůze odboru

                       

ŘÍJEN                      

3. 10. Odyssea soudního sluhy – 6. obnovený ročník (pěší 7, 15, 25 km)

9. – 11. 10. Putování slováckým vinohradem /Mutěnice/ – třídenní zájezd   

16. – 18. 10. Podzim pod Zelenou Horou a Světový den chůze – Nepomuk

                      

LISTOPAD   

13. – 15. 11. Poslední puchýř – Znojmo – celostátní akce

21. 11. Podzimní setkání turistů Plzeňského kraje – Plzeň

 

PROSINEC  

Adventní výlet /Regensburg/

Poslední šlápota – tradiční zakončení sezóny s posezením

31. 12. Silvestrovské Sedlo

 

 

Výlet do Písku a okolí 

Na tento výlet se jelo vlakem, a to není příliš populární cestování, proto nás jelo jen 7. Tedy 6 děvčat a já. I když nám počasí příliš nepřálo, protože trochu poprchávalo,  prošli jsme Naučnou stezku Píseckými horami, Ameriku, U Vodáka, Kraví horu, chatu na Živci, rozhlednu Jarník, Velký Mehelník, Průhony, Na Flekačkách a zpět do Písku. Ve městě jsme se prošli po nejstarším kamenném mostě u nás, na nábřeží byly postaveny sochy z písku. Pak už jen procházka městem, doplnění kalorií a vlakem domů. Nebyla to nudná cesta. V Ražicích se děvčata při přestupování hodně nasmála a vzpomínají na to ještě dnes.
Hezký výlet, poučný, zábavný, tak to máme rádi.                   Miroslav Tůma

 

Přírodní park Blockheide u Gmündu

Při návratu z Moravy putování slováckým vinohradem  

Poslední puchýř

Znojmo / celostátní akce

Ve dnech 13. – 15. 11. 2015 pořádal KČT Kudrna Brno ve spolupráci s KČT Jihomoravská oblast a KČT Znojmo celostátní turistickou akci „Za posledním puchýřem“ ve Znojmě. Účastníci si prohlédli historické město se známou rotundou sv. Kateřiny, kostelem sv. Mikuláše se Svatováclavskou kaplí, Znojemskou radniční věží, podzemím, zámkem i ostatními pamětihodnostmi. Turistické trasy vedly krásnou krajinou kolem řeky Dyje. Po pochodu se v sobotu večer někteří účastníci zúčastnili puchýřovské zábavy, na které přebírali putovní standartu pořadatelé této akce v příštím roce –

zástupci KČT Lázně Bělohrad. Je velká škoda, že se této krásné celostátní akce zúčastnily jen dvě členky našeho odboru – Vlasta Ferenčíková a Alena Švarcová. Možná, že se v příštím roce vypraví do Lázní Bělohrad více našich členů.

/Jo, jo, kde jsou ty časy, když nás na „puchýř“ jezdilo 10, 12 nebo i 16 členů – Mladá Boleslav, Sokolov, Teplice, Blansko, Brno-Medlánky, Česká Lípa, Vizovice apod./.                                                                                                    

                                                                 

 

                        Fotografie VF a AŠ       

Poslední šlápota * 5. prosince 2015

Tak, vážení přátelé, poslední šlápota v letošním roce se konala  v sobotu 05.12.2015

Za krásného slunečného dne jsme vyrazili do Chmelné, jak bylo i v ročním plánu.

Někteří šli přes Kalovy , Krásnou vyhlídku a někteří po stezce při řece. Sešlo se  nás 48, takže účast výborná. Nebyli jsme jen my Sušičtí, ale i členky a členové z Hrádku, Rejštejna, Janovic, Chanovic a Nýrska.

V cíli cesty, ve Chmelné, byl připraven chutný guláš a hlavně hudební duo Kořen. Je to vlastně jeden náš kmenový člen kytarista a jeho přítel harmonikář.  Při jejich hudbě, při požívání nápojů dle výběru, se tančilo, zpívalo, řešily se klubové otázky, lidé kteří se ještě neznali, se v příjemné pohodě seznamovali, a co důležité, nikdo se s nikým nepohádal a nikdo se s nikým nepral. Potom se s námi naše předsedkyně rozloučila, popřála všem příjemnou pohodu během vánočních svátků a do nového roku 2016 nás pozvala na první šlápotu v lednu.

Bylo to krásné, pohodové, přátelské setkání na rozloučenou s letošním rokem. Těším se na další.

Foto J. Pelechová                                                                                       (MT)

Ztracenka 

V sobotu 11.4. jsme vyjeli vlakem do Kolince, ovšem někteří startovali z Hrádku, někteří z Mokrosuk a někteří i ze Sušice od Antonína.

My, kteří jsme vyrazili z Kolince, jsme kráčeli přes Pozorku, Hory Matky Boží (tam jsme si prohlédli místní muzeum) přímo do Břetětic, do srubové restaurace Ztracenka. Tam jsme pojedli chutný oběd (guláš Lobodáš), popili trochu tekutin dle výběru a hlavně si zazpívali při harmonice, kterou rozehrál náš přítel, jehož doprovodil i pan hospodský na bicí.  V této družné zábavě, při zpěvu a tanci, jsme vydrželi až do večerních hodin. Někteří šli domů pěšky, někteří vlakem z Mokrosuk. Počasí bylo jarní, teplé, Této vycházky se zúčastnilo asi 50 lidí a podle průzkumu je hodnocena jako velmi zdařilá.                                                             (MT)

Jarní setkání turistů Plzeňského kraje 

Tento rok dovršil Sušický odbor KČT 125 let od svého založení.
K této příležitosti bylo uspořádáno Jarní setkání turistů Plzeňského kraje. Uspořádat takovou akci chce řádnou přípravu
 i organizaci. Bylo připraveno mnoho zajímavých míst na Sušicku, trasy pro pěší i cyklisty.

Píši to proto, že mne udivilo, kolik členů se dobrovolně zapojilo do této akce. Na fotografii vidíme větší část těch, kteří se aktivně zúčastnili jako pořadatelé, průvodci, pracovníci u registrace  ale i z úseku občerstvení, které připravily a podávaly naše členky. Bylo to domácí pečivo, koláče, buchty, zákusky, káva, čaj a podobně. Na všechny účastníky se dostalo jak drobné upomínkové předměty, tak i občerstvení. Tato akce je hodnocena jako velmi zdařilá a to jedině proto, že v našem odboru jsou lidé vstřícní, přátelští a jde jim o společnou věc.                                                            (MT)

Turisté ze Stříbra se zúčastnili v Sušici v roce 2015

Jarního setkání turistů Plzeňského kraje a toto nám zaslali.

Český les  

Výlet na Havran a Vysokou 

Vysoké Tatry

Ve dnech 25. 7. - 1. 8. letošního roku jsme navštívili Vysoké Tatry. Ubytovaní jsme byli v Penzionu Karpatia ve Staré Lesné a navštívili  mnoho známých míst - Starý Smokovec, Tatranskou Lomnici, Štrbské Pleso, Tatranskou Kotlinu, Hrebienok. Vyšlápli jsme si i do větších výšek - Skalnaté Pleso, Velká Svišťovka, Slezský dom, Ostrva, ti nejzdatnější se vyšplhali i na Kriváň.  Jako vždy jsme se rozdělili podle zdatnosti do několika skupin, takže někteří zdolali větší výšky a někteří nižší. Počasí nám celkem přálo, takže jsme byli celkem spokojeni. Ve Vysokých Tatrách se počasí mění často. Jak nám říkali místní, předpověď je daná, ale Tatry si dělají, co chtěji. 

Dalo by se tedy říci, že k nám byly Vysoké Tatry vlídné.                                                (AŠ)

Výlet do Regensburgu 

Výlet na vánoční trhy do Regensburgu
Bylo to hezké, zajímavé a zábavné pozorovat a také se trochu zúčastnit v době adventu  předvánočních trhů u našich sousedů. Mnoho produktů v nabídce, živá hudba na náměstích, ale hlavně ta atmosféra starobylého města s památkami, chrámy, uličkami, kde kráčela historie. Jen to počasí se nám nevyvedlo. Celý den pršelo, ale to neotráví  tak otrlé lidi, jakými jsme my, sušičtí turisté.                
(MT)

Česká Kanada

Česká Kanada

Na tento pobytový zájezd jsme vyjeli autobusem. Bydleli jsme v Dačicích v Hotelu Dyje. Zúčastnilo se 47 lidí. Nepíši členů, protože ne všichni byli členy KČT.
Prohlédli jsme si zámek Dačice a jeho krásný rozlehlý park, kde se proháněli běžci a maminky s kočárky a dýchali zdravý vzduch, provoněný jívami, rododendrony a dalšími, mně neznámými květinami.
V Dačicích je, jak jinak, pomník kostce cukru, která toto město proslavila tímto vynálezem prakticky po celém světě. Tady Amíci zaspali.
Navštívili jsme  slavné historické město Slavonice, vystoupali na radniční věž, která měla tak úzké schodiště, že jsem jako trochu rozměrný člověk musel jít bokem. Ovšem s věže byl krásný výhled na starobylé město.
Také jsme vystoupali na rozhlednu U Jakuba na  Havlově hoře, navštívili starobylé město Český Rudolec, s ruinou malé Hluboké, tak je jí podobná, a také zříceninu hradu Landštejn, tam jsme trochu zmokli, ale jen trochu. Ale zase se dobře občerstvili a najedli a nesmím zapomenout na Ďáblovu prdel, to byl tedy zážitek, kdo neviděl, může litovat. Aby si někdo nemyslel, že jsme se jen vozili, ne, tak tomu nebylo. Nachodili jsme mezi štacemi pěkných pár kilometrů v  přírodě, a to máme rádi. Zájezd byl podle průzkumu hodnocen jako velmi zdařilý.
Těším se na další akce s KČT.                                                                                      (MT)

bottom of page